Valke Vleug wijnen ontlenen hun karakter aan het lokale terroir, maar zijn ook een vertaling van de persoonlijkheid, gedrevenheid en stijl van onze wijnmaker Pieter. De cuvées 2020, Pinot Auxerrois-Chardonnay en Pinot Auxerrois ‘Acacia’ zijn reeds uitverkocht. Je kan de Valke Vleug cuvée 2020 nog ontdekken dankzij de Exclusive Valke Vleug Bliss box, die bevat daarnaast een voucher voor een wijnbeleving op het domein. Voor de lancering van onze eerste mousserende wijnen en de cuvées 2021 is het nog even wachten tot de zomer van 2023.

Pinot Auxerrois-Chardonnay 2020

Deze nieuwe blend van Auxerrois en Chardonnay werd gevinifieerd met drinkplezier in het achterhoofd. De opvoeding op RVS tanks houdt hem jong en fris terwijl de lies zorgen voor de nodige mondvulling. In de neus vinden we agrum, citrus, wit steenfruit en lentebloesems. De mond bulkt van fraîcheur en levendigheid. Die energie zit ook in de afdronk die lang, sappig en fruitig is.

Bestellen via Vinetiq.eu

Pinot Auxerrois ‘Acacia’ 2020

Dit is de opvolger van de witte Pinot Auxerrois 2019. Met een natuurlijke fermentatie en lagering op grote Acacia houten vaten wordt gestreefd naar complexe, gastronomische wijn. De neus is uitbundig met agrum, lentebloesems, grassigheid en tropisch fruit. Dat extraverte wordt verdergezet in de mond met een combinatie van densiteit én fraîcheur. Een ideale foodwijn!

Bestellen via Vinetiq.eu

Druivenvariëteiten

Op Valke Vleug kozen we voor druivenvariëteiten die perfect gedijen in ons klimaat en selecteerden we de best passende klonen voor ons terroir. Hoewel het elk jaar wat warmer lijkt te worden in onze streken, hebben we hier toch weinig zonne-uren; het is en blijft België. Daarom kozen we vooral voor variëteiten die relatief laat uitlopen (zodat bij vrieskou niet alle knoppen stuk gaan), iets vroeger rijp zijn en dus minder zon nodig hebben om tot rijping te komen. Alle Valke Vleug variëteiten doen het ook goed op de zandhoudende leemvlakte van Liezele, en we werken uitsluitend met Vitis vinifera soorten geënt op Amerikaanse onderstokken. Er zijn 17.000 wijnstokken met in totaal 9 variëteiten, waarvan Pinot Auxerrois, Chardonnay en Pinot Noir de belangrijkste zijn. We maken er vooral witte cuvées en mousserende wijnen van, maar ook een kleiner aantal rode en rosé wijnen.

Exclusief verkrijgbaar via Vinetiq

Valke Vleug is een Belgisch wijndomein van wijnbedrijf Vinetiq. Onze wijnen zijn steeds enkel exclusief te verkrijgen via de Vinetiq webshop vinetiq.eu.

Vinetiq Members krijgen steeds voorrang op onze Valke Vleug cuvées. In 2020 lag de focus opnieuw op wit met de Pinot Auxerrois-Chardonnay en Pinot Auxerrois ‘Acacia’. De eerste mousserende wijnen liggen momenteel nog ‘sur lattes’ in de kelder en zullen in het voorjaar van 2023 beschikbaar zijn.