Valke Vleug wijnen ontlenen hun karakter aan het lokale terroir, maar zijn ook een vertaling van de persoonlijkheid, gedrevenheid en stijl van onze wijnmaker Pieter. De eerste Valke Vleug wijnen zullen in het voorjaar van 2021 uitgeleverd worden. De Pinot Auxerrois 2019 en de Pinot Noir 2019 zijn en primeur reeds uitverkocht. Blijf op de hoogte van de lancering van nieuwe wijnen.

Druivenrassen

Op Valke Vleug kozen we voor druivenrassen die perfect gedijen in ons klimaat en selecteerden we de best passende klonen voor ons terroir. Hoewel het elk jaar wat warmer lijkt te worden in onze streken, hebben we hier toch weinig zonne-uren; het is en blijft België. Daarom kozen we vooral voor rassen die relatief laat uitlopen (zodat bij vrieskou niet alle knoppen stuk gaan), iets vroeger rijp zijn en dus minder zon nodig hebben om tot rijping te komen. Alle Valke Vleug rassen doen het ook goed op de zandhoudende leemvlakte van Liezele, en we werken uitsluitend met Vitis vinifera soorten geënt op Amerikaanse onderstokken. Er zijn 15.000 wijnstokken met in totaal 9 variëteiten, waarvan Chardonnay, Auxerrois, Pinot Noir en Gamay de belangrijkste rassen zijn. Waarmee we vooral witte cuvées en mousserende wijnen maken, maar zorgen ook voor een kleine oplage rosés en rode wijnen.

Valke Vleug wijnen

De eerste Valke Vleug wijnen zullen in het voorjaar van 2021 beschikbaar zijn in het assortiment van vinetiq.eu.

Eerst lanceren we de witte en rode wijn. De mousserende wijnen liggen sur lattes in de kelder en zullen in het voorjaar van 2022 beschikbaar zijn.