Valke Vleug wijnen ontlenen hun karakter aan het lokale terroir, maar zijn ook een vertaling van de persoonlijkheid, gedrevenheid en stijl van onze wijnmaker Pieter. De eerste Valke Vleug wijnen, onze cuvées 2019, werden in januari 2021 uitgeleverd. Zowel onze witte Pinot Auxerrois 2019 als de eerste rode Pinot Noir 2019 waren en primeur reeds volledig uitverkocht. Onze eerste jaargang gemist? Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de lancering van onze nieuwe wijnen.

Druivenvariëteiten

Op Valke Vleug kozen we voor druivenvariëteiten die perfect gedijen in ons klimaat en selecteerden we de best passende klonen voor ons terroir. Hoewel het elk jaar wat warmer lijkt te worden in onze streken, hebben we hier toch weinig zonne-uren; het is en blijft België. Daarom kozen we vooral voor variëteiten die relatief laat uitlopen (zodat bij vrieskou niet alle knoppen stuk gaan), iets vroeger rijp zijn en dus minder zon nodig hebben om tot rijping te komen. Alle Valke Vleug variëteiten doen het ook goed op de zandhoudende leemvlakte van Liezele, en we werken uitsluitend met Vitis vinifera soorten geënt op Amerikaanse onderstokken. Er zijn 17.000 wijnstokken met in totaal 9 variëteiten, waarvan Pinot Auxerrois, Chardonnay en Pinot Noir de belangrijkste zijn. We maken er vooral witte cuvées en mousserende wijnen van, maar ook een kleiner aantal rode en rosé wijnen.

Exclusief verkrijgbaar via Vinetiq

Valke Vleug is een Belgisch wijndomein van wijnbedrijf Vinetiq. Onze wijnen zijn steeds enkel exclusief te verkrijgen via de Vinetiq webshop vinetiq.eu.

Onze volgende jaargang, Valke Vleug 2020, wordt vermoedelijk in het najaar van 2021 gelanceerd. Vinetiq Club Members krijgen steeds voorrang om deze te kunnen aankopen.

De focus ligt opnieuw op wit, op onze eerste mousserende wijnen is het nog even wachten. Deze liggen momenteel nog ‘sur lattes’ in de kelder en zullen in het voorjaar van 2022 beschikbaar zijn.