Valke Vleug wijnen ontlenen hun karakter aan het lokale terroir, maar zijn ook een vertaling van de persoonlijkheid, gedrevenheid en stijl van onze wijnmaker Pieter Raeymaekers. Vanaf nu is ook de Valke Vleug Pinot Auxerrois ‘Acacia’ 2021 te bestellen. Voor de lancering van onze eerste mousserende wijn en onze cuvées 2022 is het nog even wachten tot het najaar van 2023.

Pinot Auxerrois ‘Acacia’ 2021

Manuele oogst van enkel de beste druiven, hele trossen persing, spontane fermentatie en lagering op Acacia houten vaten. In de neus vinden we lentebloesem, citrus en een lichte kruidigheid. De aanzet in de mond is rond en sappig met milde zuren en een delicate molligheid. Rijp fruit en een mooi geïntegreerde dosis hout eindigen met een fijn bittertje. Elegant drinkplezier bij slechts 11% alcohol!

Bestellen via Vinetiq.eu

Valke Vleug Bliss!

Unieke geschenkbox voor wie enkel met het meest exclusieve tevreden is.
De box bevat een wijn van de Valke Vleug cuvées 2020 en een voucher voor 2 personen voor een unieke 2 uur durende wijnbeleving op ons wijndomein Valke Vleug in Liezele, inclusief cool climate tasting van een selectie wijnen uit het Vinetiq assortiment.
Uiterst schaars!

Bestellen via Vinetiq.eu

Druivenvariëteiten

Op Valke Vleug kozen we voor druivenvariëteiten die perfect gedijen in ons klimaat en selecteerden we de best passende klonen voor ons terroir. Hoewel het elk jaar wat warmer lijkt te worden in onze streken, hebben we hier toch weinig zonne-uren; het is en blijft België. Daarom kozen we vooral voor variëteiten die relatief laat uitlopen (zodat bij vrieskou niet alle knoppen stuk gaan), iets vroeger rijp zijn en dus minder zon nodig hebben om tot rijping te komen. Alle Valke Vleug variëteiten doen het ook goed op de zandhoudende leemvlakte van Liezele, en we werken uitsluitend met Vitis vinifera soorten geënt op Amerikaanse onderstokken. Er zijn 17.000 wijnstokken met in totaal 9 variëteiten, waarvan Pinot Auxerrois, Chardonnay en Pinot Noir de belangrijkste zijn. We maken er vooral witte cuvées en mousserende wijnen van, maar ook een kleiner aantal rode en rosé wijnen.

Exclusief verkrijgbaar via Vinetiq

Valke Vleug is het Belgische wijndomein van wijnboetiek Vinetiq. Onze wijnen zijn steeds enkel exclusief te verkrijgen via de webshop van Vinetiq.

Vinetiq Members krijgen steeds voorrang op de Valke Vleug cuvées. Ontdek het Membership en alle voordelen hier.