Valke Vleug wijnen ontlenen hun karakter aan het lokale terroir, maar zijn ook een vertaling van de persoonlijkheid, gedrevenheid en stijl van onze wijnmaker Pieter Raeymaekers. De eerste Valke Vleug wijnen werden in januari 2021 op de markt gebracht. Intussen lanceerden we met trots onze eerste mousserende wijn, Valke Vleug Brut 2019, helaas reeds volledig uitverkocht. Net zoals de Pinot Auxerrois ‘Acacia’ 2021. Beiden zijn enkel nog beschikbaar in Gift Boxen. Vandaag is wel de Pinot Auxerrois-Chardonnay 2022 beschikbaar. In de loop van dit jaar mag je nog meer cuvées verwachten.

Wil je als eerste op de hoogte blijven van onze lanceringen? Ontdek ons Membership en krijg steeds als eerste de kans om en primeur de wijnen te reserveren.

Tip: ontdek onze wijnen dankzij onze Valke Vleug Box. Drie cuvées, zes flessen, ideaal voor de Belgische wijnliefhebber.

Brut 2019

Wijnmaker Pieter Raeymaekers koos voor een gebalanceerde basiswijn met ingetogen aroma’s. Op die manier kon de tweede fermentatie op fles en de lange tijd op de lies zijn werk doen. Om het fijne karakter van de Brut 2019 te onderstrepen werd gekozen voor een dosering van slechts 3g/l. Dit resulteert in een gastronomische en vineuze bubbel die in de neus brioche en amandel combineert met rijpe appel. De mousse is erg zacht maar mond vullend. Alles komt samen in een elegante finale die bulkt van fraîcheur.

Meer info

Pinot Auxerrois ‘Acacia’ 2021

Manuele oogst van enkel de beste druiven, hele trossen persing, spontane fermentatie en lagering op Acacia houten vaten. In de neus vinden we lentebloesem, citrus en een lichte kruidigheid. De aanzet in de mond is rond en sappig met milde zuren en een delicate molligheid. Rijp fruit en een mooi geïntegreerde dosis hout eindigen met een fijn bittertje. Elegant drinkplezier bij slechts 11% alcohol!

Meer info

Pinot Auxerrois-Chardonnay 2022

Deze blend van Auxerrois en Chardonnay werd gevinifieerd met drinkplezier in het achterhoofd. De opvoeding op RVS tanks houdt hem jong en fris terwijl het contact met de lies zorgt voor de nodige mondvulling en structuur. In de neus vinden we agrum, citrus, wit steenfruit en lentebloesems. De mond bulkt van fraîcheur en levendigheid. Die energie zit ook in de afdronk die lang, sappig en fruitig is.

Meer info

Valke Vleug Bliss!

Unieke geschenkbox voor wie enkel met het meest exclusieve tevreden is. De box bevat een fles Valke Vleug Brut 2019 en een voucher voor 2 personen voor een unieke 2 uur durende wijnbeleving op ons wijndomein Valke Vleug in Liezele, inclusief cool climate tasting van een selectie wijnen uit het Vinetiq assortiment. Een werkelijk unieke box!

Meer info

Membership Box

Verras elke wijnliefhebber met het ultieme wijncadeau: een fles Valke Vleug Pinot Auxerrois ‘Acacia’ 2021 én een Vinetiq Membership! Dankzij de Membership gift card ter waarde van € 50, kan de ontvanger één jaar lang genieten van alle Member voordelen zoals korting tot 25% op alle wijnen, unieke events op ons Wijndomein Valke Vleug en nog veel meer.

Meer info

Druivenvariëteiten

Op Valke Vleug kozen we voor druivenvariëteiten die perfect gedijen in ons klimaat en selecteerden we de best passende klonen voor ons terroir. Hoewel het elk jaar wat warmer lijkt te worden in onze streken, hebben we hier toch weinig zonne-uren; het is en blijft België. Daarom kozen we vooral voor variëteiten die relatief laat uitlopen (zodat bij vrieskou niet alle knoppen stuk gaan), iets vroeger rijp zijn en dus minder zon nodig hebben om tot rijping te komen. Alle Valke Vleug variëteiten doen het ook goed op de zandhoudende leemvlakte van Liezele, en we werken uitsluitend met Vitis vinifera soorten geënt op Amerikaanse onderstokken. Er zijn 17.000 wijnstokken met in totaal 9 variëteiten, waarvan Pinot Auxerrois, Chardonnay en Pinot Noir de belangrijkste zijn. We maken er vooral witte cuvées en mousserende wijnen van, maar ook een kleiner aantal rode en rosé wijnen.

Exclusief verkrijgbaar via Vinetiq

Valke Vleug is het Belgische wijndomein van wijnboetiek Vinetiq. Onze wijnen zijn steeds enkel exclusief te verkrijgen via de webshop van Vinetiq.

Members krijgen steeds voorrang op de Valke Vleug cuvées. Ontdek het Membership en alle voordelen hier.