Pinot Auxerrois 'Acacia Unfiltered' 2022

2022 was een erg warm en stabiel jaar in de wijngaard. Dat zorgde voor rijpe druiven met veel densiteit en diepgang. In de verwerking van de druiven werd er niets veranderd: manuele oogst van enkel de beste druiven, hele trossen persing, spontane fermentatie en lagering op Acacia houten 500l vaten. De wijn werd ongefilterd gebotteld om de textuur en diepgang te behouden. Minimale interventie met maximale output. In de neus vinden we lentebloesem, citrus en een lichte kruidigheid. De aanzet in de mond is rond en sappig met milde zuren en een delicate molligheid. Rijp fruit en een mooi geïntegreerde dosis hout eindigen met een fijne afdronk. Karaktervol drinkplezier bij slechts 11,5% alcohol!

Prijs € 22,95 Member prijs € 22,95

2022 was een erg warm en stabiel jaar in de wijngaard. Dat zorgde voor rijpe druiven met veel densiteit en diepgang. In de verwerking van de druiven werd er niets veranderd: manuele oogst van enkel de beste druiven, hele trossen persing, spontane fermentatie en lagering op Acacia houten 500l vaten. De wijn werd ongefilterd gebotteld om de textuur en diepgang te behouden. Minimale interventie met maximale output. In de neus vinden we lentebloesem, citrus en een lichte kruidigheid. De aanzet in de mond is rond en sappig met milde zuren en een delicate molligheid. Rijp fruit en een mooi geïntegreerde dosis hout eindigen met een fijne afdronk. Karaktervol drinkplezier bij slechts 11,5% alcohol!

members only

Specificaties

Vintage

2022

Volume

0.7500

Alcohol procent

11.50

Wijngaard, druif en ambacht

Grape Varieties

Pinot Auxerrois (90%), Pinot Blanc, Pinot Gris

Soil

Zandleem met diepere kleilagen

Vinification

De Auxerrois druiven worden manueel geoogst en getrieerd waarna een hele trossen persing volgt. De spontane fermentatie komt op gang op RVS-tanks en wordt verdergezet in 500l acaciahouten vaten. Na 10 maanden op 3 tot 4 jaar oude vaten werd de wijn ongefilterd gebotteld.

Tips om te genieten

Food Pairing

Asperges, rijkere salades, visgerechten, kreeft en gevogelte

Serving temperature

7 - 10°C

Aging Potential

2028

Klimaat en locatie

Regio

Scheldeland
Cold
Cool
Intermediate
Warm
Continental
Mediterranean
Maritime

Wijnprofiel

Fraicheur

Body

Tannin

Sweetness

Alcohol

Smaakprofiel

Rich white
Copyright © 2024 Valke Vleug. All rights reserved.