Pinot Auxerrois 'Acacia' 2020

Met een natuurlijke fermentatie en lagering op grote Acacia houten vaten is de opvolger van de witte Pinot Auxerrois 2019 een complexe, gastronomische wijn. De neus is levendig met agrum, lentebloesems, pitfruit en wat toast. Dat extraverte wordt verdergezet in de mond met een combinatie van densiteit én fraîcheur. Het acaciahout is mooi versmolten en geeft de wijn lengte en pit. Een tikje Pinot Gris en Pinot Blanc zorgt voor extra breedte en spanning. Het klein bittertje in de finale maakt hem een ideale foodwijn. En dit bij slechts 11,5%!
Prijs € 19,95 Member prijs € 19,95
Uitverkocht
Met een natuurlijke fermentatie en lagering op grote Acacia houten vaten is de opvolger van de witte Pinot Auxerrois 2019 een complexe, gastronomische wijn. De neus is levendig met agrum, lentebloesems, pitfruit en wat toast. Dat extraverte wordt verdergezet in de mond met een combinatie van densiteit én fraîcheur. Het acaciahout is mooi versmolten en geeft de wijn lengte en pit. Een tikje Pinot Gris en Pinot Blanc zorgt voor extra breedte en spanning. Het klein bittertje in de finale maakt hem een ideale foodwijn. En dit bij slechts 11,5%!
Snel zijn! Slechts 7 flessen beschikbaar
sold out

Specificaties

Vintage

2019

Volume

0.7500

Alcohol procent

12.00

Wijngaard, druif en ambacht

Grape Varieties

Pinot Auxerrois (95%), Pinot Blanc, Pinot Gris

Soil

Zandleem met diepere kleilagen

Vinification

De Auxerrois druiven worden manueel geoogst en getrieerd waarna een hele trossen persing volgt. De spontane fermentatie komt op gang op RVS-tanks en wordt verdergezet in 500l acaciahouten vaten. Na 10 maanden op barrique wordt de wijn gebotteld met minimale interventie.

Tips om te genieten

Food Pairing

Asperges, rijkere salades, visgerechten, kreeft en gevogelte

Serving temperature

7 - 10°C

Aging Potential

2026

Klimaat en locatie

Regio

Scheldeland
Cold
Cool
Intermediate
Warm
Continental
Mediterranean
Maritime

Wijnprofiel

Fraicheur

Body

Tannin

Sweetness

Alcohol

Smaakprofiel

Crisp white
Copyright © 2024 Valke Vleug. All rights reserved.