Brut 2019
Dit is de eerste mousserende wijn van ons eigen wijndomein. Wijnmaker Pieter Raeymaekers koos voor een gebalanceerde basiswijn met ingetogen aroma’s. Op die manier kon de tweede fermentatie op fles en de lange tijd op de lies zijn werk doen. Om het fijne karakter van de Brut 2019 te onderstrepen werd gekozen voor een dosering van slechts 3g/l. Dit resulteert in een gastronomische en vineuze bubbel die in de neus brioche en amandel combineert met rijpe appel. De mousse is erg zacht maar mondvullend. Alles komt samen in een elegante finale die bulkt van fraîcheur.
Helaas reeds uitverkocht, maar wel nog te vinden in onze Valke Vleug Box.





Dit is de eerste mousserende wijn van ons eigen wijndomein. Wijnmaker Pieter Raeymaekers koos voor een gebalanceerde basiswijn met ingetogen aroma’s. Op die manier kon de tweede fermentatie op fles en de lange tijd op de lies zijn werk doen. Om het fijne karakter van de Brut 2019 te onderstrepen werd gekozen voor een dosering van slechts 3g/l. Dit resulteert in een gastronomische en vineuze bubbel die in de neus brioche en amandel combineert met rijpe appel. De mousse is erg zacht maar mondvullend. Alles komt samen in een elegante finale die bulkt van fraîcheur.
Helaas reeds uitverkocht, maar wel nog te vinden in onze Valke Vleug Box.
Specificaties
Volume
0.7500Alcohol procent
12.00Wijngaard, druif en ambacht

Grape Varieties
Chardonnay
Soil
Zandleem met diepere kleilagenVinification
De vinificatie gebeurt net zoals in de Champagne volgens de traditionele methode. Manuele oogst en hele trossen persing van Chardonnay druiven met aparte vinificatie van cuvée en taille. De wijn spendeerde na botteling 40 maanden 'sur lattes' voor de tweede fermentatie op fles. Bij de dégorgement kreeg hij een lage dosage van 3g/l.Tips om te genieten

Food Pairing
Aperitief, oesters en fijne voorgerechten
Serving temperature
7 - 10°CWine glass
Jancis Robinson Wine Glass