Pinot Auxerrois 'Acacia' 2021

Hoewel 2021 een uitdagend jaar werd zijn we erg tevreden met deze nieuwe cuvée. Aan de visie hebben we niets veranderd: manuele oogst van enkel de beste druiven, hele trossen persing, spontane fermentatie en lagering op Acacia houten vaten. Minimale interventie met maximale output. In de neus vinden we lentebloesem, citrus en een lichte kruidigheid. De aanzet in de mond is rond en sappig met milde zuren en een delicate molligheid. Rijp fruit en een mooi geïntegreerde dosis hout eindigen met een fijn bittertje. Elegant drinkplezier bij slechts 11% alcohol!

Prijs € 21,95 Member prijs € 21,95
Uitverkocht

Hoewel 2021 een uitdagend jaar werd zijn we erg tevreden met deze nieuwe cuvée. Aan de visie hebben we niets veranderd: manuele oogst van enkel de beste druiven, hele trossen persing, spontane fermentatie en lagering op Acacia houten vaten. Minimale interventie met maximale output. In de neus vinden we lentebloesem, citrus en een lichte kruidigheid. De aanzet in de mond is rond en sappig met milde zuren en een delicate molligheid. Rijp fruit en een mooi geïntegreerde dosis hout eindigen met een fijn bittertje. Elegant drinkplezier bij slechts 11% alcohol!

SOLD OUT

Specificaties

Vintage

2021

Volume

0.7500

Alcohol procent

11.00

Wijngaard, druif en ambacht

Grape Varieties

Pinot Auxerrois (95%), Pinot Blanc, Pinot Gris

Soil

Zandleem met diepere kleilagen

Vinification

De Auxerrois druiven worden manueel geoogst en getrieerd waarna een hele trossen persing volgt. De spontane fermentatie komt op gang op RVS-tanks en wordt verdergezet in 500l acaciahouten vaten. Na 10 maanden op barrique wordt de wijn gebotteld met minimale interventie.

Tips om te genieten

Food Pairing

Asperges, rijkere salades, visgerechten, kreeft en gevogelte

Serving temperature

7 - 10°C

Aging Potential

2027

Klimaat en locatie

Regio

Scheldeland
Cold
Cool
Intermediate
Warm
Continental
Mediterranean
Maritime

Wijnprofiel

Fraicheur

Body

Tannin

Sweetness

Alcohol

Smaakprofiel

Crisp white
Copyright © 2024 Valke Vleug. All rights reserved.