Pinot Auxerrois 'Acacia' 2021
Hoewel 2021 een uitdagend jaar werd zijn we erg tevreden met deze nieuwe cuvée. Aan de visie hebben we niets veranderd: manuele oogst van enkel de beste druiven, hele trossen persing, spontane fermentatie en lagering op Acacia houten vaten. Minimale interventie met maximale output. In de neus vinden we lentebloesem, citrus en een lichte kruidigheid. De aanzet in de mond is rond en sappig met milde zuren en een delicate molligheid. Rijp fruit en een mooi geïntegreerde dosis hout eindigen met een fijn bittertje. Elegant drinkplezier bij slechts 11% alcohol!
Hoewel 2021 een uitdagend jaar werd zijn we erg tevreden met deze nieuwe cuvée. Aan de visie hebben we niets veranderd: manuele oogst van enkel de beste druiven, hele trossen persing, spontane fermentatie en lagering op Acacia houten vaten. Minimale interventie met maximale output. In de neus vinden we lentebloesem, citrus en een lichte kruidigheid. De aanzet in de mond is rond en sappig met milde zuren en een delicate molligheid. Rijp fruit en een mooi geïntegreerde dosis hout eindigen met een fijn bittertje. Elegant drinkplezier bij slechts 11% alcohol!
Specificaties
Volume
0.7500Alcohol procent
11.00Wijngaard, druif en ambacht

Grape Varieties
Pinot Auxerrois (95%), Pinot Blanc, Pinot Gris
Soil
Zandleem met diepere kleilagenVinification
De Auxerrois druiven worden manueel geoogst en getrieerd waarna een hele trossen persing volgt. De spontane fermentatie komt op gang op RVS-tanks en wordt verdergezet in 500l acaciahouten vaten. Na 10 maanden op barrique wordt de wijn gebotteld met minimale interventie.Tips om te genieten

Food Pairing
Asperges, rijkere salades, visgerechten, kreeft en gevogelte
Serving temperature
7 - 10°CWine glass
Jancis Robinson Wine Glass