In de tweede mousserende wijn van Valke Vleug werden enkele percenten Pinot Noir en Meunier toegevoegd om de basiswijn een stevigere ruggengraat te geven. Een lange periode sur lattes en een lage dosage van slechts 2g/l zorgen voor een gastronomische en vineuze bubbel. De mondvullende mousse is erg fijn en de dosage is mooi geïntegreerd. In de neus vinden we brioche en amandel die mooi combineert met citrus en rijpe appel. Het mondgevoel is elegant en de lange finale bulkt van fraîcheur. Met slechts 2.200 flessen is de oplage erg beperkt.
Meer info over het Membership
Geniet van tal van privileges, zoals toegang tot onze Valke Vleug wijnen, unieke wijnbelevingen op ons wijndomein en tot 25% korting op alle Vinetiq wijnen. Activeer je membership (€50/jaar) en geniet van alle voordelen.
In de tweede mousserende wijn van Valke Vleug werden enkele percenten Pinot Noir en Meunier toegevoegd om de basiswijn een stevigere ruggengraat te geven. Een lange periode sur lattes en een lage dosage van slechts 2g/l zorgen voor een gastronomische en vineuze bubbel. De mondvullende mousse is erg fijn en de dosage is mooi geïntegreerd. In de neus vinden we brioche en amandel die mooi combineert met citrus en rijpe appel. Het mondgevoel is elegant en de lange finale bulkt van fraîcheur. Met slechts 2.200 flessen is de oplage erg beperkt.
De vinificatie gebeurt net zoals in de Champagne volgens de traditionele methode. Manuele oogst en hele trossen persing van Chardonnay druiven met aparte vinificatie van cuvée en taille. De wijn spendeerde na botteling 36 maanden sur lattes voor de tweede fermentatie op fles. Bij de dégorgement kreeg hij een lage dosage van 2g/l.