zo 30.11 Vanaf 12:00

Wine & Dine | Humus x Hortense*

Bekroonde pioniers van Botanical fine dining Wijndomein Valke Vleug
Achterheide 21
2870 Liezele

Op zondag 30 november en maandag 1 december verwelkomen we Humus x Hortense*, het bekroonde restaurant van chef Nicolas Decloedt en sommelière-mixologist Caroline Baerten, op ons Wijndomein Valke Vleug.

Humus x Hortense

Ze zijn pioniers in botanische gastronomie, waarbij groenten, aromatische kruiden en eetbare bloemen de hoofdrol spelen. Alles wat ze bereiden komt rechtstreeks uit de natuur en transformeren ze tot pure culinaire kunst. Het duo werd al meermaals bekroond, niet alleen door hun culinaire uitmuntendheid, maar ook dankzij hun duurzame aanpak en visie op plantaardige gastronomie.

Samen creëren we een menu die al je zintuigen prikkelt. Geniet van verfijnde culinaire creaties, zorgvuldig gecombineerd met onze frisse cool climate wijnen van Vinetiq en Valke Vleug. Elk gerecht en elke wijn vertelt het verhaal van terroir, seizoen en vakmanschap

Gastronomisch degustatiemenu met aangepaste wijnen

Tijdens deze exclusieve Wine & Dine serveren we een gastronomisch degustatiemenu, op het ritme van de 24 microseizoenen en geïnspireerd door onze Belgische terroir. We zorgen voor aangepaste wijnen of niet-alcoholische botanische dranken.  

Kies je moment

• Zondag 30 november: lunch (12u - 16u)
• Zondag 30 november: diner (19u - 23u)
• Maandag 1 december: lunch (12u - 16u) 

Reserveer jouw plaatsen aan een all-in prijs

• Prijs Members: € 195 pp
• Prijs niet-Member: € 225 pp

Nog geen Member? Word Member en geniet meteen van de voordeelprijs en nog veel meer! 

Humus x Hortense

Culinaire uitmuntendheid

Reeds in 2008 richtten Nicolas Decloedt en Caroline Baerten het concept botanical gastronomy op. Na jaren pionierswerk als plantaardig fine dining restaurant, kreeg Humus x Hortense* de erkenning die het verdient

• Michelin Ster in 2023
• Michelin Groene Ster in 2021
• Gault&Millau Sustainability Award in 2022
• Gault&Millau 16/20
• We’re Smart Best Vegan Restaurant in the World 2019
• Nummer 1 in 360° Eat Guide 2023
 

Humus x Hortense

Over chef Nicolas Decloedt

Nicolas Decloedt - nu één van de Mastercooks van België - heeft een klassieke hotelschoolopleiding gevolgd (Ter Duinen, Koksijde) maar kiest tegelijkertijd al meer dan 25 jaar voor een plantaardige levensstijl. Deze schijnbaar uiteenlopende wegen hebben geleid tot een originele kookstijl die wordt geleid door botanisch onderzoek gedurende 24 microseizoenen en respect voor de terroir. De meesterlijke composities op ieder bord weerspiegelen zijn oog voor detail als voormalig kunstfotograaf. 

Humus x Hortense

Over sommelier Caroline Baerten

Nicolas’ partner Caroline volgde dezelfde opleiding in Koksijde en sindsdien zijn ze een onafscheidelijk duo in hun culinaire avonturen. Naast chef-kok is ze ook WSET-gecertificeerde sommelière en mixoloog. Een unieke professionele achtergrond die samenvloeit in haar cuisine geïnspireerde cocktails en zero-waste, botanische mocktails die onlosmakelijk verbonden zijn met het degustatiemenu.

Food Collectief

Daarnaast zijn ze een food collectief samen met botanist-wild farmer Dries Delanote (Le Monde des Mille Couleurs), voedingswetenschapper Maxime Willems (Proef!) en een internationaal team van jonge chefs. Een food collectief dat geleid wordt door duurzame principes, een zero-waste en circulaire benadering van het voedingssysteem en een liefde voor regeneratieve landbouw.

Geen terugbetaling bij annulatie 5 werkdagen vooraf.

Locatie
Wijndomein Valke Vleug
Achterheide 21
2870 Liezele
Datum
zo 30.11.2025
Tijd
12u00 - 16u00
Prijs € 225,00 Member prijs Bespaar € 30,00 € 195,00

Op zondag 30 november en maandag 1 december verwelkomen we Humus x Hortense*, het bekroonde restaurant van chef Nicolas Decloedt en sommelière-mixologist Caroline Baerten, op ons Wijndomein Valke Vleug.

Humus x Hortense

Ze zijn pioniers in botanische gastronomie, waarbij groenten, aromatische kruiden en eetbare bloemen de hoofdrol spelen. Alles wat ze bereiden komt rechtstreeks uit de natuur en transformeren ze tot pure culinaire kunst. Het duo werd al meermaals bekroond, niet alleen door hun culinaire uitmuntendheid, maar ook dankzij hun duurzame aanpak en visie op plantaardige gastronomie.

Samen creëren we een menu die al je zintuigen prikkelt. Geniet van verfijnde culinaire creaties, zorgvuldig gecombineerd met onze frisse cool climate wijnen van Vinetiq en Valke Vleug. Elk gerecht en elke wijn vertelt het verhaal van terroir, seizoen en vakmanschap

Gastronomisch degustatiemenu met aangepaste wijnen

Tijdens deze exclusieve Wine & Dine serveren we een gastronomisch degustatiemenu, op het ritme van de 24 microseizoenen en geïnspireerd door onze Belgische terroir. We zorgen voor aangepaste wijnen of niet-alcoholische botanische dranken.  

Kies je moment

• Zondag 30 november: lunch (12u - 16u)
• Zondag 30 november: diner (19u - 23u)
• Maandag 1 december: lunch (12u - 16u) 

Reserveer jouw plaatsen aan een all-in prijs

• Prijs Members: € 195 pp
• Prijs niet-Member: € 225 pp

Nog geen Member? Word Member en geniet meteen van de voordeelprijs en nog veel meer! 

Humus x Hortense

Culinaire uitmuntendheid

Reeds in 2008 richtten Nicolas Decloedt en Caroline Baerten het concept botanical gastronomy op. Na jaren pionierswerk als plantaardig fine dining restaurant, kreeg Humus x Hortense* de erkenning die het verdient

• Michelin Ster in 2023
• Michelin Groene Ster in 2021
• Gault&Millau Sustainability Award in 2022
• Gault&Millau 16/20
• We’re Smart Best Vegan Restaurant in the World 2019
• Nummer 1 in 360° Eat Guide 2023
 

Humus x Hortense

Over chef Nicolas Decloedt

Nicolas Decloedt - nu één van de Mastercooks van België - heeft een klassieke hotelschoolopleiding gevolgd (Ter Duinen, Koksijde) maar kiest tegelijkertijd al meer dan 25 jaar voor een plantaardige levensstijl. Deze schijnbaar uiteenlopende wegen hebben geleid tot een originele kookstijl die wordt geleid door botanisch onderzoek gedurende 24 microseizoenen en respect voor de terroir. De meesterlijke composities op ieder bord weerspiegelen zijn oog voor detail als voormalig kunstfotograaf. 

Humus x Hortense

Over sommelier Caroline Baerten

Nicolas’ partner Caroline volgde dezelfde opleiding in Koksijde en sindsdien zijn ze een onafscheidelijk duo in hun culinaire avonturen. Naast chef-kok is ze ook WSET-gecertificeerde sommelière en mixoloog. Een unieke professionele achtergrond die samenvloeit in haar cuisine geïnspireerde cocktails en zero-waste, botanische mocktails die onlosmakelijk verbonden zijn met het degustatiemenu.

Food Collectief

Daarnaast zijn ze een food collectief samen met botanist-wild farmer Dries Delanote (Le Monde des Mille Couleurs), voedingswetenschapper Maxime Willems (Proef!) en een internationaal team van jonge chefs. Een food collectief dat geleid wordt door duurzame principes, een zero-waste en circulaire benadering van het voedingssysteem en een liefde voor regeneratieve landbouw.

Geen terugbetaling bij annulatie 5 werkdagen vooraf.

Copyright © 2024 Valke Vleug. All rights reserved.