Wijnhandel én wijnmaker

Tot 2016 was er in het lieflijke Liezele geen sprake van druiven en wijn. Oer-Vlaamse landschappen en wandelpaden middenin de groene long van Vlaams-Brabant, die waren er wel. Wanneer ondernemer Jan Van Lancker in Liezele een charismatische maar vervallen hoeve met areaal op de kop tikt, is hij begeesterd door de plek, maar zonder vastomlijnd plan. Ideeën komen wel aanwaaien, weet hij uit ervaring. Of Dionysos hier achter zit weten we nog steeds niet, maar enkele maanden later komt Jan bij toeval Pieter Raeymaekers tegen, een al even ondernemende ziel met een passie voor wijn. En, met een jongensdroom in winterslaap: wijn maken in België.

Samen bestuderen ze de bodem van Liezele en de mogelijkheden om er een Belgisch wijndomein uit te bouwen. Jan en Pieter zien het meteen wat grootser, en ze koppelen de ene wijndroom aan de andere: de eerste online wijnboetiek van België lanceren, gespecialiseerd in cool climate wijnen. Vinetiq ziet het licht, en legt zich toe op verfijnde en verrassende karakterwijnen met cool climate signatuur.

Ook de ervaren wijnhandelaar Johan Stoffels sluit zich aan bij het avontuur en samen verzamelen ze een assortiment cool climate wijnen van over de hele wereld. Ondertussen klimmen in Liezele de eerste eigen wijnranken naar boven, en krijgen de plannen van architect Vincent Van Duysen vorm: een hedendaagse wijnhoeve rijst uit de fundamenten, (Het is hoog tijd voor een naam) wijndomein Valke Vleug staat op de kaart. Nu is het aan de bodem, de ranken, de druiven en de zon.

Neem hier een kijkje voor meer info over onze wijngaard, kom meer te weten over onze manier van werken en visie op wijn maken. Bij Architectuur kan je in het bijzondere ontwerp van onze wijnhoeve duiken. Het volledige assortiment cool climate wijnen van Vinetiq kan je ontdekken in onze webshop.