Brut 2020

In de tweede mousserende wijn van Valke Vleug werden enkele percenten Pinot Noir en Meunier toegevoegd om de basiswijn een stevigere ruggengraat te geven. Een lange periode sur lattes en een lage dosage van slechts 2g/l zorgen voor een gastronomische en vineuze bubbel. De mondvullende mousse is erg fijn en de dosage is mooi geïntegreerd. In de neus vinden we brioche en amandel die mooi combineert met citrus en rijpe appel. Het mondgevoel is elegant en de lange finale bulkt van fraîcheur. Met slechts 2.200 flessen is de oplage erg beperkt.

Prijs € 34,95 Member prijs Bespaar € 5,00 € 29,95
uitverkocht

In de tweede mousserende wijn van Valke Vleug werden enkele percenten Pinot Noir en Meunier toegevoegd om de basiswijn een stevigere ruggengraat te geven. Een lange periode sur lattes en een lage dosage van slechts 2g/l zorgen voor een gastronomische en vineuze bubbel. De mondvullende mousse is erg fijn en de dosage is mooi geïntegreerd. In de neus vinden we brioche en amandel die mooi combineert met citrus en rijpe appel. Het mondgevoel is elegant en de lange finale bulkt van fraîcheur. Met slechts 2.200 flessen is de oplage erg beperkt.

sold out

Specificaties

Vintage

2020

Volume

0.7500

Alcohol procent

12.00

Wijngaard, druif en ambacht

Grape Varieties

Chardonnay (95%), Pinot Noir, Pinot Meunier

Soil

Zandleem met diepere kleilagen

Vinification

De vinificatie gebeurt net zoals in de Champagne volgens de traditionele methode. Manuele oogst en hele trossen persing van Chardonnay druiven met aparte vinificatie van cuvée en taille. De wijn spendeerde na botteling 36 maanden sur lattes voor de tweede fermentatie op fles. Bij de dégorgement kreeg hij een lage dosage van 2g/l.

Tips om te genieten

Food Pairing

Aperitief, oesters en fijne voorgerechten

Serving temperature

7 - 10°C

Aging Potential

2028

Klimaat en locatie

Regio

Scheldeland
Cold
Cool
Intermediate
Warm
Continental
Mediterranean
Maritime

Wijnprofiel

Fraicheur

Body

Tannin

Sweetness

Alcohol

Smaakprofiel

Sparkling
Copyright © 2024 Valke Vleug. All rights reserved.