Brut 2020
In de tweede mousserende wijn van Valke Vleug werden enkele percenten Pinot Noir en Meunier toegevoegd om de basiswijn een stevigere ruggengraat te geven. Een lange periode sur lattes en een lage dosage van slechts 2g/l zorgen voor een gastronomische en vineuze bubbel. De mondvullende mousse is erg fijn en de dosage is mooi geïntegreerd. In de neus vinden we brioche en amandel die mooi combineert met citrus en rijpe appel. Het mondgevoel is elegant en de lange finale bulkt van fraîcheur. Met slechts 2.200 flessen is de oplage erg beperkt.
In de tweede mousserende wijn van Valke Vleug werden enkele percenten Pinot Noir en Meunier toegevoegd om de basiswijn een stevigere ruggengraat te geven. Een lange periode sur lattes en een lage dosage van slechts 2g/l zorgen voor een gastronomische en vineuze bubbel. De mondvullende mousse is erg fijn en de dosage is mooi geïntegreerd. In de neus vinden we brioche en amandel die mooi combineert met citrus en rijpe appel. Het mondgevoel is elegant en de lange finale bulkt van fraîcheur. Met slechts 2.200 flessen is de oplage erg beperkt.
Specificaties
Volume
0.7500Alcohol procent
12.00Wijngaard, druif en ambacht

Grape Varieties
Chardonnay (95%), Pinot Noir, Pinot Meunier
Soil
Zandleem met diepere kleilagenVinification
De vinificatie gebeurt net zoals in de Champagne volgens de traditionele methode. Manuele oogst en hele trossen persing van Chardonnay druiven met aparte vinificatie van cuvée en taille. De wijn spendeerde na botteling 36 maanden sur lattes voor de tweede fermentatie op fles. Bij de dégorgement kreeg hij een lage dosage van 2g/l.Tips om te genieten

Food Pairing
Aperitief, oesters en fijne voorgerechten
Serving temperature
7 - 10°CWine glass
Jancis Robinson Wine Glass