Members Only
zo 21.09 Vanaf 10:00

HarFest

Vier samen met ons het einde van de oogst Wijndomein Valke Vleug
Achterheide 21
2870 Liezele

We sluiten onze feestelijke zomer af met Harfest, ons jaarlijkse oogstfeest. Na een zomer vol hoogstaande gastronomische belevingen luiden we het einde van onze oogst in met een unieke ervaring, waar je mee kan helpen oogsten én genieten van een sterrenlunch op het domein. 

Voor deze editie slaan de twee boegbeelden van onze Summer of Culinary Icons de handen in elkaar: de living legend Roger Souvereyns** en chef Luigi van Materia, het Antwerpse restaurant dat bekroond werd als nr. 37 op de lijst van The 50 Best Italian Restaurants in the World.

Programma

10u – 12u: vrijblijvend mee plukken
Ervaar de oogst van dichtbij. We nemen je in kleine groepjes mee de wijngaard in en tonen je hoe je best aan de slag gaat. Met een emmer vol druiven, ga je erna richting de wijnmakerij. Daar toont wijnmaker Pieter je de volgende stappen van het proces.  Wil je deelnemen aan het oogsten? Vink het vakje aan bij je reservatie. 

12u: culinaire lunch door Roger Souvereyns** en Materia
Na het plukken schuiven we aan lange tafels met zicht op de wijnranken. Geniet van een gastronomische lunch gecreëerd door Roger Souvereyns** en Materia, met bijpassende wijnen uit ons Valke Vleug en Vinetiq cool climate assortiment. Een smaakvolle ode aan de oogst en het einde van een uitzonderlijke zomer. 

Reserveer je plaatsen

Als Member kan je tickets reserveren aan €175 pp (ipv €200). Inbegrepen in je reservatie:

• Oogstbeleving op Wijndomein Valke Vleug (vrijblijvend)
• Degustatie en lancering van Valke Vleug cuvées
• Culinaire lunch met aangepaste wijnen

Families zijn natuurlijk meer dan welkom tijdens ons oogstfeest.

• Reserveer tickets voor kids tot 6 jaar (gratis) 
• Reserveer tickets voor kids tot 14 jaar (€70)

Wil je graag Member worden en deelnemen aan deze unieke beleving? Activeer je Membership (€50 per jaar) en reserveer meteen je plaatsen.

Herbeleef Harfest 2024



Over Roger Souvereyns**

Roger Souvereyns

Roger Souvereyns** is een levende legende in de Belgische gastronomie. Geboren in Hasselt en opgegroeid in een bescheiden gezin, ontdekte hij al vroeg zijn passie voor koken. Al op jonge leeftijd begon hij in de horeca te werken en leerde het vak in gerenommeerde keukens zoals Maison Troisgros en Frédy Girardet. Hij werkte in België o.a. bij Villa Lorraine en Hostellerie Saint-Roch. Wat Roger altijd kenmerkte, was zijn compromisloze toewijding aan kwaliteit, vakmanschap en authenticiteit. 

In 1983 opende hij het iconische Scholteshof, een referentie in de Belgische haute cuisine dat al snel internationaal geroemd werd. Onder zijn leiding groeide het uit tot een culinaire tempel, bekroond met twee Michelinsterren en bezocht door een trouw publiek van fijnproevers, royals en collega-chefs. Roger was niet alleen een pionier op het bord, hij was ook een mentor en coach voor talloze jonge chefs die later zelf grote namen werden. Zijn stijl was direct, veeleisend en altijd recht door zee, maar tegelijk gaf hij zijn poulains de ruimte om zichzelf te ontdekken en te groeien. 

Tot op vandaag, op 86-jarige leeftijd, blijft hij een inspiratiebron. Niet door terug te blikken, maar door zijn onuitputtelijke liefde voor het vak te blijven delen met een nieuwe generatie.  

 

Over Materia

Luigi Esposito

Uit de gedeelde passie van een jong stel, liefhebbers van verfijnde gerechten en goede wijnen, is Restaurant Materia ontstaan, gelegen in hartje Zurenborg, Antwerpen. 

Een complete culinaire ervaring, met passie en het streven naar perfectie dat in elk gerecht tot uiting komt, toegankelijk voor alle liefhebbers van een goede, verfijnde keuken. De naam ‘Materia’ verwijst naar hun filosofie: het verwerken van grondstoffen, die we met toewijding selecteren en met verschillende verwerkingstechnieken verwerken, waardoor al hun eigenschappen tot hun recht komen. Materia kreeg 14/20 van Gault&Millau en staat op plaats 37 van de prestigieuze lijst The 50 Best Italian Restaurants in the World.

 

Over Ambrosia

Kurt Van Den Broeck

Chef Kurt Van Den Broeck werkte in totaal 2,5 jaar bij Souvereyns’ Scholteshof als Souschef. Voor onze 5 Years Valke Vleug verzorgt chef Kurt het menu van Roger Souvereyns samen met chef Luigi van Materia.  

Kurt zorgt met zijn catering Ambrosia Fijnkeuken al meer dan 30 jaar voor culinaire creaties en verfijnde gerechten. Het draait allemaal om smaak, presentatie en service. Ook hier nam hij de heilige principes van Roger mee: het personeel is overal inzetbaar, er is grote aandacht voor zelfgemaakte consommés en fonds, en het voorraadbeheer wordt op de voet gevolgd, net zoals de eigen moestuin.

Locatie
Wijndomein Valke Vleug
Achterheide 21
2870 Liezele
Datum
zo 21.09.2025
Tijd
10u00 - 18u00
Prijs € 200,00 Member prijs Bespaar € 25,00 € 175,00

We sluiten onze feestelijke zomer af met Harfest, ons jaarlijkse oogstfeest. Na een zomer vol hoogstaande gastronomische belevingen luiden we het einde van onze oogst in met een unieke ervaring, waar je mee kan helpen oogsten én genieten van een sterrenlunch op het domein. 

Voor deze editie slaan de twee boegbeelden van onze Summer of Culinary Icons de handen in elkaar: de living legend Roger Souvereyns** en chef Luigi van Materia, het Antwerpse restaurant dat bekroond werd als nr. 37 op de lijst van The 50 Best Italian Restaurants in the World.

Programma

10u – 12u: vrijblijvend mee plukken
Ervaar de oogst van dichtbij. We nemen je in kleine groepjes mee de wijngaard in en tonen je hoe je best aan de slag gaat. Met een emmer vol druiven, ga je erna richting de wijnmakerij. Daar toont wijnmaker Pieter je de volgende stappen van het proces.  Wil je deelnemen aan het oogsten? Vink het vakje aan bij je reservatie. 

12u: culinaire lunch door Roger Souvereyns** en Materia
Na het plukken schuiven we aan lange tafels met zicht op de wijnranken. Geniet van een gastronomische lunch gecreëerd door Roger Souvereyns** en Materia, met bijpassende wijnen uit ons Valke Vleug en Vinetiq cool climate assortiment. Een smaakvolle ode aan de oogst en het einde van een uitzonderlijke zomer. 

Reserveer je plaatsen

Als Member kan je tickets reserveren aan €175 pp (ipv €200). Inbegrepen in je reservatie:

• Oogstbeleving op Wijndomein Valke Vleug (vrijblijvend)
• Degustatie en lancering van Valke Vleug cuvées
• Culinaire lunch met aangepaste wijnen

Families zijn natuurlijk meer dan welkom tijdens ons oogstfeest.

• Reserveer tickets voor kids tot 6 jaar (gratis) 
• Reserveer tickets voor kids tot 14 jaar (€70)

Wil je graag Member worden en deelnemen aan deze unieke beleving? Activeer je Membership (€50 per jaar) en reserveer meteen je plaatsen.

Herbeleef Harfest 2024



Over Roger Souvereyns**

Roger Souvereyns

Roger Souvereyns** is een levende legende in de Belgische gastronomie. Geboren in Hasselt en opgegroeid in een bescheiden gezin, ontdekte hij al vroeg zijn passie voor koken. Al op jonge leeftijd begon hij in de horeca te werken en leerde het vak in gerenommeerde keukens zoals Maison Troisgros en Frédy Girardet. Hij werkte in België o.a. bij Villa Lorraine en Hostellerie Saint-Roch. Wat Roger altijd kenmerkte, was zijn compromisloze toewijding aan kwaliteit, vakmanschap en authenticiteit. 

In 1983 opende hij het iconische Scholteshof, een referentie in de Belgische haute cuisine dat al snel internationaal geroemd werd. Onder zijn leiding groeide het uit tot een culinaire tempel, bekroond met twee Michelinsterren en bezocht door een trouw publiek van fijnproevers, royals en collega-chefs. Roger was niet alleen een pionier op het bord, hij was ook een mentor en coach voor talloze jonge chefs die later zelf grote namen werden. Zijn stijl was direct, veeleisend en altijd recht door zee, maar tegelijk gaf hij zijn poulains de ruimte om zichzelf te ontdekken en te groeien. 

Tot op vandaag, op 86-jarige leeftijd, blijft hij een inspiratiebron. Niet door terug te blikken, maar door zijn onuitputtelijke liefde voor het vak te blijven delen met een nieuwe generatie.  

 

Over Materia

Luigi Esposito

Uit de gedeelde passie van een jong stel, liefhebbers van verfijnde gerechten en goede wijnen, is Restaurant Materia ontstaan, gelegen in hartje Zurenborg, Antwerpen. 

Een complete culinaire ervaring, met passie en het streven naar perfectie dat in elk gerecht tot uiting komt, toegankelijk voor alle liefhebbers van een goede, verfijnde keuken. De naam ‘Materia’ verwijst naar hun filosofie: het verwerken van grondstoffen, die we met toewijding selecteren en met verschillende verwerkingstechnieken verwerken, waardoor al hun eigenschappen tot hun recht komen. Materia kreeg 14/20 van Gault&Millau en staat op plaats 37 van de prestigieuze lijst The 50 Best Italian Restaurants in the World.

 

Over Ambrosia

Kurt Van Den Broeck

Chef Kurt Van Den Broeck werkte in totaal 2,5 jaar bij Souvereyns’ Scholteshof als Souschef. Voor onze 5 Years Valke Vleug verzorgt chef Kurt het menu van Roger Souvereyns samen met chef Luigi van Materia.  

Kurt zorgt met zijn catering Ambrosia Fijnkeuken al meer dan 30 jaar voor culinaire creaties en verfijnde gerechten. Het draait allemaal om smaak, presentatie en service. Ook hier nam hij de heilige principes van Roger mee: het personeel is overal inzetbaar, er is grote aandacht voor zelfgemaakte consommés en fonds, en het voorraadbeheer wordt op de voet gevolgd, net zoals de eigen moestuin.

Copyright © 2024 Valke Vleug. All rights reserved.