Stokerij De Cort Oerlokale ambacht
Domain Image

Stokerij De Cort

België | Pajottenland
location image
Plaats 50°44'41" N 5°13'59" E
height icon
Hoogte 110m
Climate
Cold
Cool
Intermediate
Warm
Continental
Mediterranean
Maritime
info logoVinetiq Selection
Bij Stokerij De Cort geloven ze steevast in één ding: onze eigen Belgische bodem. De volledige procedure in hun stokerij in het Pajottenland is dan ook gefocust op eigen productie. Manu De Cort zit trouwens niet stil want naast de stokerij wordt gewerkt aan een brouwerij. Een eerste product op basis van Lambiek en appelcider passeerde onze smaakpapillen en die twijfelden niet. De start van een mooie samenwerking werd beklonken met een fles Wild Adam.
Oerlokale ambacht

Stokerij De Cort kan zich met trots de enige warme stokerij van Vlaanderen en omstreken noemen. Stoken doen ze immers met hun eigenste oerambachtelijke distilleerketel, en hun alcohol maken ze zelf, uiteraard mét zelfgeteelde grondstoffen. De beste stookketels zorgen voor een optimaal kwaliteitsniveau en een uiterst verfijnd smakenpalet.

Artisanaal te werk gaan en een consistente kwaliteit nastreven is een kunst, waar heel wat mis kan lopen. Op minutieuze wijze het product aanvullen wordt dan ook dagelijks nagestreefd op alle vlakken. Een Belgisch product om trots op te zijn.

Korte keten

In het Pajottenland hebben de boeren de handen in mekaar geslaan. Ze zweren bij productie van korte keten: enkel lokaal kan je de beste kwaliteit garanderen en eerlijke prijzen nastreven. Van appelen tot peren, van tarwe tot aardappelen, alles komt met trots uit het prachtige gebied rond Pepingen. Duurzaam op alle vlakken, iets wat wij alleen maar kunnen aanmoedigen. Alleen de beste kwaliteit in de fles.

We staan voor duurzaam en lokaal te werk gaan. Elke stap van het proces controleren we zelf, en we streven naar de beste kwaliteit. Zelf doen geeft zelfvoldoening.

Het unieke vakmanschap van de stoker
Om ons unieke smaken te creëren zijn passie en geduld een schone deugd

Bij Stokerij De Cort wordt alcohol hoog in het vaandel gedragen. Je eigen alcohol brouwen vraagt immers heel wat passie, kennis en vooral precisie. Er zijn allerhande factoren die een enorme invloed kunnen uitoefenen op het proces.

Temperatuur en vergisting dienen continu gemeten en opgevolgd te worden. Het eindresultaat is het echter meer dan waard, met elke batch alcohol zijn eigen uniek profiel.

Het hele proces duurt bovendien lang: geduld en een flinke brok passie zijn een schone deugd bij het distilleren. Zo krijgt de alcohol ruim de tijd om alle aroma's op te nemen en de scherpe kanten eraf te werken. Voor Stokerij De Cort geen industriële alcohol, maar een buitengewoon, eigen product.

Elke batch uniek

Eens de vergisting van start kan gaan, laat men bij Stokerij De Cort de natuur zijn gang gaan. Het proces begint met de vergisting van de wilde gisten die van nature aanwezig zijn, en nadien voegt men cultuurgisten toe die zorgen voor de typische aroma's. De fermentatie wordt niet gemanipuleerd, waardoor het eindproduct telkens uniek is.

Koperen goed

Dé grote trots binnen Stokerij De Cort zijn de Holstein distilleerketels. Deze zorgen voor de beste kwaliteit, keer op keer. De koperen behuizing zorgt voor zachte smaken en geeft scherpe kantjes geen kans. De zuiverste gins, vodka's en zoveel meer worden in deze uitmuntende apparatuur gemaakt. Niet de goedkoopste optie, wel de beste.

Copyright © 2024 Valke Vleug. All rights reserved.