zo 26.10 Vanaf 18:00

Winemaker’s Table: Carolin Spanier-Gillot

Wijnen van onze nieuwe domeinen Kühling-Gillot en Battenfeld Spanier in combinatie met een Open fire menu van Zouterover Wijndomein Valke Vleug
Achterheide 21
2870 Liezele

Op zondag 26 oktober verwelkomen we Carolin Spanier-Gillot, meermaals bekroond tot Winzerin des Jahres, op ons Wijndomein Valke Vleug.  Zij leidt samen met haar man H.O. Spanier twee gerenommeerde Duitse Weingüter: Kühling-Gillot en Battenfeld Spanier. Twee nieuwe domeinen in onze Vinetiq cool climate collectie. 

Carolin Spanier-Gillot

De domeinen liggen respectievelijk in het hart en het zuiden van Rheinhessen en beslaan samen 25 hectare wijngaard. Waarvan maar liefst 14 hectare erkend zijn als Erste Lage en Grosse Lage, de Duitse equivalenten van Premier en Grand Cru. Daarmee behoren Carolin en H.O. tot de meest invloedrijke wijnmakersduo’s van Duitsland. 

Hun wijnen combineren terroirexpressie met kracht en precisie, en behoren tot de absolute top. Tijdens deze exclusieve avond proef je hoe één wijnmaker twee totaal verschillende terroirs tot leven brengt, elk met een eigen karakter, maar steeds met dezelfde passie en vakmanschap. 

Riesling & Open Fire menu

Voor deze exclusieve Winemaker’s table combineren we Carolin’s wijnen met een open fire menu van Zouterover. Chef Kevin Kegeleers, Njam!-chef en medegezicht van het tv-programma Open Vuur, staat ervoor gekend om pure gerechten rechtstreeks van het vuur op tafel te toveren.   

Menu 

To amuse and share 

Bisque van langoustine – charcoal infused
Battenfeld Spanier Riesling Trocken 2024
Kühling-Gillot Qvinterra Riesling Trocken 2024

To walk and share

Langoustine – piment d’Espelette – citrus
Kühling-Gillot Riesling Réserve vom Rotliegenden 2020
Battenfeld Spanier Riesling Mölsheim 1G 2019 

Mosseltjes – duindoornbes – den
Kühling-Gillot Riesling Hipping GG 2024

To talk and share 

Spitskool – witte miso – beukenzwam
Aardappeltjes, gepoft op hooi – rozemarijn
Battenfeld Spanier Weissburgunder Réserve 2024
Kühling-Gillot Chardonnay Réserve 2024 

Brasvar short ribs – grilled over open fire – burned soja salsa
Battenfeld Spanier Spätburgunder Estate Tröcken 2022 

Too sweet to share 

Vanille – citrusmeringue – yuzu crumble
Kühling-Gillot Chardonnay Oppenheim Alte Reben 2022 

Jouw tafel reserveren

Plaatsen voor deze culinaire avond kunnen gereserveerd worden aan een all-in prijs:
• Members: € 135 pp
• Niet-Members: € 160 pp 

Nog geen Member? Ontdek het Membership (€ 50/jaar) en reserveer meteen je plaatsen voor deze unieke Winemaker’s table!

Over Weingut Kühling-Gillot

Het domein bevindt zich in het hart van Rheinhessen, op de beroemde rode leisteenhellingen van de Roter Hang en de kalkrijke bodems rond Oppenheim. Het domein beslaat 25 hectare wijngaard, waarvan 14 hectare erkend zijn als ‘Erste Lage’ en ‘Grosse Lage’. Kühling-Gillot heeft historische wortels die maar liefst 200 jaar teruggaan en staat bekend om zijn focus op Riesling. De wijnen van het domein zijn een perfecte combinatie van pure terroirexpressie, kracht en precisie. Carolin Spanier-Gillot, die meerdere malen werd bekroond als Winzerin des Jahres, maakt samen met haar man H.O. Spanier (Weingut Battenfeld Spanier) compromisloze terroirwijnen van de hoogste kwaliteit.

Over Weingut Battenfeld Spanier

Het domein van Carolin’s man Hans Oliver (H.O.) Spanier ligt in het uiterste zuiden van Rheinhessen, tussen de glooiende heuvels van het Zellertal. Wijnmaker Spanier richtte het domein op in 1991 met een duidelijke missie: terroirwijnen maken met een maximale expressie van kalksteen, frisheid en finesse. Vanbij het begin werkt hij biologisch, en sinds 2005 zelfs volledig biodynamisch. Zijn filosofie? Zo min mogelijk tussenkomen, maar wel maximaal sturen met inzicht, vakmanschap en tijd

Over Zouterover

Kevin Kegeleers is chef en mede-founder van het food concept Zouterover. Nadat hij het eerste seizoen van tv-programma Grillmasters op VIER won, besloot hij om te springen in het onbekende. Hij kiest zijn eigen pad, volgt geen platgetreden paden en blijft consequent staan voor wat hij gelooft: vuur, beleving en verbinding. Intussen is Kevin Njam!-chef en medegezicht van het tv-programma Open Vuur, samen met Dominique Persoone, Tom De Grote en Nick Van Hoof. Hij schreef ook twee boeken: Zout op het vuur en Puur BBQ. Beide zijn een ode aan eenvoud, vuur en smaak.

Locatie
Wijndomein Valke Vleug
Achterheide 21
2870 Liezele
Datum
zo 26.10.2025
Tijd
18u00 - 22u00
Prijs € 160,00 Member prijs Bespaar € 25,00 € 135,00

Op zondag 26 oktober verwelkomen we Carolin Spanier-Gillot, meermaals bekroond tot Winzerin des Jahres, op ons Wijndomein Valke Vleug.  Zij leidt samen met haar man H.O. Spanier twee gerenommeerde Duitse Weingüter: Kühling-Gillot en Battenfeld Spanier. Twee nieuwe domeinen in onze Vinetiq cool climate collectie. 

Carolin Spanier-Gillot

De domeinen liggen respectievelijk in het hart en het zuiden van Rheinhessen en beslaan samen 25 hectare wijngaard. Waarvan maar liefst 14 hectare erkend zijn als Erste Lage en Grosse Lage, de Duitse equivalenten van Premier en Grand Cru. Daarmee behoren Carolin en H.O. tot de meest invloedrijke wijnmakersduo’s van Duitsland. 

Hun wijnen combineren terroirexpressie met kracht en precisie, en behoren tot de absolute top. Tijdens deze exclusieve avond proef je hoe één wijnmaker twee totaal verschillende terroirs tot leven brengt, elk met een eigen karakter, maar steeds met dezelfde passie en vakmanschap. 

Riesling & Open Fire menu

Voor deze exclusieve Winemaker’s table combineren we Carolin’s wijnen met een open fire menu van Zouterover. Chef Kevin Kegeleers, Njam!-chef en medegezicht van het tv-programma Open Vuur, staat ervoor gekend om pure gerechten rechtstreeks van het vuur op tafel te toveren.   

Menu 

To amuse and share 

Bisque van langoustine – charcoal infused
Battenfeld Spanier Riesling Trocken 2024
Kühling-Gillot Qvinterra Riesling Trocken 2024

To walk and share

Langoustine – piment d’Espelette – citrus
Kühling-Gillot Riesling Réserve vom Rotliegenden 2020
Battenfeld Spanier Riesling Mölsheim 1G 2019 

Mosseltjes – duindoornbes – den
Kühling-Gillot Riesling Hipping GG 2024

To talk and share 

Spitskool – witte miso – beukenzwam
Aardappeltjes, gepoft op hooi – rozemarijn
Battenfeld Spanier Weissburgunder Réserve 2024
Kühling-Gillot Chardonnay Réserve 2024 

Brasvar short ribs – grilled over open fire – burned soja salsa
Battenfeld Spanier Spätburgunder Estate Tröcken 2022 

Too sweet to share 

Vanille – citrusmeringue – yuzu crumble
Kühling-Gillot Chardonnay Oppenheim Alte Reben 2022 

Jouw tafel reserveren

Plaatsen voor deze culinaire avond kunnen gereserveerd worden aan een all-in prijs:
• Members: € 135 pp
• Niet-Members: € 160 pp 

Nog geen Member? Ontdek het Membership (€ 50/jaar) en reserveer meteen je plaatsen voor deze unieke Winemaker’s table!

Over Weingut Kühling-Gillot

Het domein bevindt zich in het hart van Rheinhessen, op de beroemde rode leisteenhellingen van de Roter Hang en de kalkrijke bodems rond Oppenheim. Het domein beslaat 25 hectare wijngaard, waarvan 14 hectare erkend zijn als ‘Erste Lage’ en ‘Grosse Lage’. Kühling-Gillot heeft historische wortels die maar liefst 200 jaar teruggaan en staat bekend om zijn focus op Riesling. De wijnen van het domein zijn een perfecte combinatie van pure terroirexpressie, kracht en precisie. Carolin Spanier-Gillot, die meerdere malen werd bekroond als Winzerin des Jahres, maakt samen met haar man H.O. Spanier (Weingut Battenfeld Spanier) compromisloze terroirwijnen van de hoogste kwaliteit.

Over Weingut Battenfeld Spanier

Het domein van Carolin’s man Hans Oliver (H.O.) Spanier ligt in het uiterste zuiden van Rheinhessen, tussen de glooiende heuvels van het Zellertal. Wijnmaker Spanier richtte het domein op in 1991 met een duidelijke missie: terroirwijnen maken met een maximale expressie van kalksteen, frisheid en finesse. Vanbij het begin werkt hij biologisch, en sinds 2005 zelfs volledig biodynamisch. Zijn filosofie? Zo min mogelijk tussenkomen, maar wel maximaal sturen met inzicht, vakmanschap en tijd

Over Zouterover

Kevin Kegeleers is chef en mede-founder van het food concept Zouterover. Nadat hij het eerste seizoen van tv-programma Grillmasters op VIER won, besloot hij om te springen in het onbekende. Hij kiest zijn eigen pad, volgt geen platgetreden paden en blijft consequent staan voor wat hij gelooft: vuur, beleving en verbinding. Intussen is Kevin Njam!-chef en medegezicht van het tv-programma Open Vuur, samen met Dominique Persoone, Tom De Grote en Nick Van Hoof. Hij schreef ook twee boeken: Zout op het vuur en Puur BBQ. Beide zijn een ode aan eenvoud, vuur en smaak.

Copyright © 2024 Valke Vleug. All rights reserved.