za 17.05 Vanaf 18:00

Winemaker’s Table met Stefan Meyer

Diner met passende Meyer wijnen Wijndomein Valke Vleug
Achterheide 21
2870 Liezele

Kom op zaterdag 17 mei genieten van een Winemaker’s Table met Stefan Meyer.

Norman Hardie

De Duitse wijnmaker is een van de bestsellers uit het Vinetiq assortiment, onze cool climate wijnboetiek. Stefan zorgt voor een frisse wind in de traditionele wijncultuur van de Pfalz. Vanuit het dorpje Rhodt unter Rietburg nam hij het familiebedrijf over en gaf er een moderne, persoonlijke draai aan. Hij werkt biodynamisch, met een diepe focus op terroir, en steeds met respect voor natuur en bodem.

Stefan Meyer staat bekend om zijn zuivere, precieze stijl. Van levendige Riesling tot elegante Pinot Noir.

Laat je meenemen in de wereld van Stefan Meyer, terwijl hij persoonlijk zijn wijnen inschenkt en de verhalen erachter tot leven brengt.

Een culinair samenspel

Chef Pieter Meyers (restaurant Controverse, Aalst) zorgt voor een passend 3-gangenmenu. Hij deelt dezelfde filosofie: koken met kwaliteitsvolle, seizoensgebonden ingrediënten, bereid zoals het hoort. Laat je verrassen door een hemelse combinatie waarbij de wijnen en gerechten elkaar naar een hoger niveau tillen.

Menu met passende Stefan Meyer wijnen

•  Amuses
'Löss' Gewürztraminer & Riesling 2024

•  Hamachi - Nashipeer - Jalapeno - Bosui
'Löss-Lehm' Grauer Burgunder 2023 &
'Löss' Weisser Burgunder 2023


•  Asperge - Lamsoor - Morielje - Vin Jaune
'Aus Rhodt' Chardonnay 2023 &
'Rhodter Rosengarten' Weisser Burgunder 2022


•  Presa Duroc d'Olives - Daslook - Courgette - Moese Patat
'Aus Rhodt' Pinot Noir 2023 &
'Löss' Spätburgunder 2023


•  Mignardises

Jouw tafel reserveren

Je kan jouw plaatsen voor deze Winemaker’s Table reserveren aan een all-in prijs:  
•  Members: € 95 pp
•  Niet-Members: € 125 pp
 
Nog geen Member? Ontdek het Membership (€ 50/jaar) en geniet meteen van de voordeelprijs voor deze unieke Winemaker’s Table!

Over Stefan Meyer

Wanneer Stefan Meyer in de voetsporen van zijn grootvader trad en het familiedomein overnam, had hij reeds een duidelijke visie op de toekomst. Hij transformeerde het 16-hectare domein naar volledig biologische werking en volgt er vandaag de biodynamische principes. Zijn wijngaarden liggen verspreid over verschillende terroirs, waaronder rode zandsteen en kalksteen. Dat levert wijnen op met een opvallende spanning, helderheid en karakter. Zijn stijl is bovendien toegankelijk en prijs-kwaliteit van een heerlijk niveau. Meer over het domein >

Over Pieter Meyers

Chef Pieter Meyers (32) studeerde af aan hotelschool Spermalie in Brugge en deed ervaring op in verschillende gerenommeerde keukens, waaronder De Plezanten Hof in Hamme, l’Histoire 32 in Aalst en Libertine in Erpe-Mere. Daarnaast liep hij vrijwillige stages bij onder meer De Kromme Watergang in Breskens (NL).

In 2018 waagde hij samen met twee vrienden de sprong met pop-uprestaurant Heems in Dendermonde. Het succes smaakte naar meer en leidde tot de opening van Restaurant Fleems. Toen de coronaperiode roet in het eten gooide, ging Pieter als freelance chef aan de slag en verzorgde hij diners voor onder andere de wielerploegen INEOS Grenadiers en Team Alpecin-Deceuninck. Na enkele jaren van veel reizen koos hij ervoor om opnieuw dichter bij huis te koken en startte hij als chef bij restaurant Controverse in Aalst.

Pieter Meyers staat voor puur koken met kwaliteitsvolle producten. Seizoensgebonden ingrediënten vormen de basis van zijn keuken, waarbij smaak en herkenbaarheid centraal staan. Eerlijk, lekker eten zonder overbodige franjes.

Locatie
Wijndomein Valke Vleug
Achterheide 21
2870 Liezele
Datum
za 17.05.2025
Tijd
18u00 - 22u00
Prijs € 125,00 Member prijs Bespaar € 30,00 € 95,00

Kom op zaterdag 17 mei genieten van een Winemaker’s Table met Stefan Meyer.

Norman Hardie

De Duitse wijnmaker is een van de bestsellers uit het Vinetiq assortiment, onze cool climate wijnboetiek. Stefan zorgt voor een frisse wind in de traditionele wijncultuur van de Pfalz. Vanuit het dorpje Rhodt unter Rietburg nam hij het familiebedrijf over en gaf er een moderne, persoonlijke draai aan. Hij werkt biodynamisch, met een diepe focus op terroir, en steeds met respect voor natuur en bodem.

Stefan Meyer staat bekend om zijn zuivere, precieze stijl. Van levendige Riesling tot elegante Pinot Noir.

Laat je meenemen in de wereld van Stefan Meyer, terwijl hij persoonlijk zijn wijnen inschenkt en de verhalen erachter tot leven brengt.

Een culinair samenspel

Chef Pieter Meyers (restaurant Controverse, Aalst) zorgt voor een passend 3-gangenmenu. Hij deelt dezelfde filosofie: koken met kwaliteitsvolle, seizoensgebonden ingrediënten, bereid zoals het hoort. Laat je verrassen door een hemelse combinatie waarbij de wijnen en gerechten elkaar naar een hoger niveau tillen.

Menu met passende Stefan Meyer wijnen

•  Amuses
'Löss' Gewürztraminer & Riesling 2024

•  Hamachi - Nashipeer - Jalapeno - Bosui
'Löss-Lehm' Grauer Burgunder 2023 &
'Löss' Weisser Burgunder 2023


•  Asperge - Lamsoor - Morielje - Vin Jaune
'Aus Rhodt' Chardonnay 2023 &
'Rhodter Rosengarten' Weisser Burgunder 2022


•  Presa Duroc d'Olives - Daslook - Courgette - Moese Patat
'Aus Rhodt' Pinot Noir 2023 &
'Löss' Spätburgunder 2023


•  Mignardises

Jouw tafel reserveren

Je kan jouw plaatsen voor deze Winemaker’s Table reserveren aan een all-in prijs:  
•  Members: € 95 pp
•  Niet-Members: € 125 pp
 
Nog geen Member? Ontdek het Membership (€ 50/jaar) en geniet meteen van de voordeelprijs voor deze unieke Winemaker’s Table!

Over Stefan Meyer

Wanneer Stefan Meyer in de voetsporen van zijn grootvader trad en het familiedomein overnam, had hij reeds een duidelijke visie op de toekomst. Hij transformeerde het 16-hectare domein naar volledig biologische werking en volgt er vandaag de biodynamische principes. Zijn wijngaarden liggen verspreid over verschillende terroirs, waaronder rode zandsteen en kalksteen. Dat levert wijnen op met een opvallende spanning, helderheid en karakter. Zijn stijl is bovendien toegankelijk en prijs-kwaliteit van een heerlijk niveau. Meer over het domein >

Over Pieter Meyers

Chef Pieter Meyers (32) studeerde af aan hotelschool Spermalie in Brugge en deed ervaring op in verschillende gerenommeerde keukens, waaronder De Plezanten Hof in Hamme, l’Histoire 32 in Aalst en Libertine in Erpe-Mere. Daarnaast liep hij vrijwillige stages bij onder meer De Kromme Watergang in Breskens (NL).

In 2018 waagde hij samen met twee vrienden de sprong met pop-uprestaurant Heems in Dendermonde. Het succes smaakte naar meer en leidde tot de opening van Restaurant Fleems. Toen de coronaperiode roet in het eten gooide, ging Pieter als freelance chef aan de slag en verzorgde hij diners voor onder andere de wielerploegen INEOS Grenadiers en Team Alpecin-Deceuninck. Na enkele jaren van veel reizen koos hij ervoor om opnieuw dichter bij huis te koken en startte hij als chef bij restaurant Controverse in Aalst.

Pieter Meyers staat voor puur koken met kwaliteitsvolle producten. Seizoensgebonden ingrediënten vormen de basis van zijn keuken, waarbij smaak en herkenbaarheid centraal staan. Eerlijk, lekker eten zonder overbodige franjes.

Copyright © 2024 Valke Vleug. All rights reserved.