Rondleidingen

We nemen je graag mee voor een blik achter de ranken. Zowel kenners als liefhebbers die nog niet helemaal thuis zijn in het hele wijngebeuren, zijn hartelijk welkom op Valke Vleug. Je kan kiezen voor een rondleiding van ongeveer twee uur langs onze wijngaarden, wijnmakerij en wijnkelder, met een wijnproeverij inbegrepen natuurlijk. 

Vanaf 2020 kan je op het domein onze eerste Valke Vleug wijnen proeven. Daarnaast kan je er ook de mooie wijncollectie van Vinetiq ontdekken, expert in cool climate wijnen van over de hele wereld. Wit, rood en mousserend, maar nooit doorsnee. Wijnen die minutenlang op de tong (en wat langer in de geest) blijven hangen. Verrassende terroirs, elegante aroma’s, verfijning en bevlogenheid in je glas. Recht voor de raap, hoog op smaak, voor elk budget en elke smaak. 

Tijdens de rondleiding sporen we onze gasten graag aan om nieuwe smaken te ontdekken en (de Belgische) wijn eens in een ander licht te zien. We combineren graag kennis met plezier, op een ontspannen manier. Of je bij wijn nu moet denken aan een wandeling door de bossen in oktober met een zuurdesembrood onder je arm, aan verbrand potlood of een handvol abrikozen, componenten van een wijnboeket proberen herkennen is geen wedstrijd. Wanneer gasten worstelen met smaken, zeggen we gewoon: kalm blijven en genieten! Als je te veel over wijn nadenkt, sla je hem dood (en dat willen we niet).

Wil je tijdens de wijnproeverij even de elementen voelen en een frisse neus halen? Trek je laarzen aan en ontdek ons wijndomein. Genieten van natuur en cultuur met een glas verheven nectar in je hand, dat is onversneden Valke Vleug.

Gastronomie

Vaak serveren we gastronomische parels bij onze wijnen, van zowel topchefs als opkomend talent. We zijn heel eclectisch in ons aanbod, van gezellige brunches tot midzomer barbecues en verfijnde diners. Maar altijd kiezen we voor een pure keuken in harmonie met de (onze) lekkerste cool climate wijnen.

Aan onze gastentafel in het Wijnsalon houden we van samen-eten en schotels en hapjes delen. Geen klassieke setting, maar een gastvrije opstelling aan een lange tafel met ontdekkingen en verrassingen op het bord en in je glas. Om te degusteren, te contempleren, en te fêteren.

Zelf een privéfeest of bedrijfsevenement organiseren?

Je kan ons natuurlijk ook contacteren voor een privé rondleiding en/of wijnproeverij, workshops op maat, of feesten en culinaire events. Wij werken graag een voorstel uit aangepast aan je gezelschap. 

Zowel voor particulieren, organisaties en bedrijven.

Maak hier een afspraak met Melanie en Dorien.