Een eigen biotoop

Valke Vleug is een jong, relatief kleinschalig maar professioneel draaiend wijndomein van ongeveer 5 hectare, waar je onze wijnmaker Pieter Raeymaekers en wijngaardeniers Jasper, Bram en Michel van A tot Z kan volgen. Het Wijndomein is een biotoop op zich. Alles gebeurt op het domein zelf, van de verzorging van de wijnranken en de druivenpluk, tot de magie van het wijn maken, het rijpen, bottelen en de eerste proeverijen.

We zijn geen “hobby-wijngaard”, maar een uitdagende onderneming waar we sterk in geloven. We starten met een relatief beperkt wijngaard areaal, doen zo veel kennis op, kunnen onze visie op wijn-maken marineren met onze ervaringen, en kijken er naar uit om van onze wijngaard, wijnen en gebouwen een waar succesverhaal te maken.

Kern is wijn

Op Valke Vleug draait alles rond wijn. We willen goede, eerlijke wijn maken, zonder enig compromis naar kwaliteit. We hebben een aantal basisprincipes, zoals onze natuurlijke aanpak en werken binnen het cool climate canvas, maar we willen ons niet vastpinnen op strikte, vooraf bepaalde productievoorschriften of rigide lastenboeken. Dit staat namelijk niet altijd garant voor kwaliteit. Als wijnmakers in hart en nieren houden we niet van in steen gebeitelde labels. We hebben bewegingsvrijheid nodig om te kunnen inspelen op de waaier aan – soms onvoorspelbare – factoren die een rol spelen bij wijn maken. Kunnen spelen met alle elementen die op tafel liggen, is voor ons net de essentie, de kunst van wijn maken. Zo krijg je wijnen vol leven en verhalen.