The store will not work correctly in the case when cookies are disabled.
Wij gebruiken cookies om je ervaring beter te maken.Om te voldoen aan de cookie wetgeving, vragen we uw toestemming om de cookies te plaatsen.Meer informatie.
Tijdens het weekend van 17 en 18 maart mochten we meer dan 500 wine lovers en professionals ontvangen op ons Wijndomein Valke Vleug. Bedankt aan alle aanwezigen voor het hartverwarmende enthousiasme!
Enige tijd geleden kregen we de vraag van De Tijd en Sabato of onze wijnmaker Pieter wou meewerken aan een videoreeks over wijn. Babbelen over wijn, daar moet hij geen twee keer over nadenken! Ontdek de bevindingen van Pieter en andere Belgische wijnexperts in ‘Klare Wijn, misverstanden over wijn opgehelderd.’
Tijdens het weekend van 21 – 23 oktober mochten we meer dan 500 wine lovers en professionals ontvangen op ons Wijndomein Valke Vleug. Een ideaal moment om onze beste cool climate wijnen en andere nieuwkomers te laten proeven voor het najaar.
Op 1 oktober vierden we samen met 120 wijnliefhebbers het einde van de oogst. Wijngaardenier Bram nam hen mee de wijngaard in om samen de laatste trossen te plukken. In de wijnmakerij legde wijnmaker Pieter het verdere proces uit en kon iedereen al proeven van het eerste druivensap. De weergoden waren ons goedgezind; onder een stralende blauwe lucht schoven we aan een lange tafel aan om te klinken op de oogst en te genieten van een heerlijke BBQ!
Wat een ervaring! Drie weken lang mochten we gasten verwelkomen op ons Wijndomein Valke Vleug om te genieten van de kunsten van Kobe Desramaults. Op ons overdekt terras stak hij de grill aan om samen met zijn sous-chefs, Tiziano en Francesco, dagelijks een verrassend menu te voorzien. Om het geheel compleet te maken, zorgden we voor perfect pairende wijnen uit ons Vinetiq assortiment.
We mochten opkomend talent Nick Van den Broeck en zijn team van Château de Mirwart uit Saint-Hubert verwelkomen op ons Wijndomein Valke Vleug. Zijn gastronomische creaties maakt Nick volgens zijn intuïtie en buikgevoel. En of hij dat deed... een unieke culinaire beleving!
Tijdens het weekend van 24 – 27 maart mochten we meer dan 800 wijnliefhebbers en professionals ontvangen op ons Wijndomein Valke Vleug. Bedankt aan alle aanwezigen voor het hartverwarmende enthousiasme!
Belgische wijn maakt een snelle opmars, en dat is niet meer dan terecht. Met ons Belgisch klimaat bevinden we ons net op de grens om wijn te maken, maar wie erin slaagt creëert enkele strelingen voor de tong. Beluister hieronder het interview met onze wijnmaker Pieter over de Belgische wijnbouw.